Etusivu: Ajokortti-info
Etusivu: Ajokortti-info
Valikko

Näin valmistaudut ajokokeeseen

Ajokokeella varmistetaan, että osaat toimia vastuullisena kuljettajana ja osaat soveltaa ajamisen perustaitoja itsenäisesti ja turvallisesti erilaisissa tilanteissa. Tärkeää on, että osaat tunnistaa ja arvioida riskejä sekä omaa toimintaasi ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuudelle.

Ajokokeen tavoitteet

Ajokokeessa vaadittu osaaminen koostuu pakollisesta opetuksesta sekä siitä osaamisesta, jonka hankit itsenäisesti ja oman opetuslupaopettajasi tai autokoulun kautta. Ajokokeessa vaaditusta osaamisesta voit lukea Ajotaidon ABC:stä. Tutustu myös Uuden kuljettajan riskiosaamiseen. Mitä enemmän harjoittelet, sitä parempi osaaminen sinulla on jo ajokokeeseen tullessa. Tutustu myös Vinkkejä ajamisen opetteluun -artikkeliin.

Mitä mukaan kokeeseen?

Ajokokeeseen tarvitset mukaasi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen sekä todistuksen saadusta opetuksesta (E100-lomake (Ulkoinen linkki)). Tarkista muut ajokokeeseen tarvitsemasi asiakirjat hakemasi ajokorttiluokan sivulta.

Ajanvaraus ajokokeeseen

Ajokoe suoritetaan Ajovarman palvelupisteestä. Voit avara ajan sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta itse tai mikäli olet autokoulun oppilas voi autokoulu varata ajan puolestasi.

Päivitetty