Etusivu: Ajokortti-info
Etusivu: Ajokortti-info
Valikko

Asiakirjat moottoripyörän ajokortin hankkimista varten

Tarvitset moottoripyörän kuljettamiseen A1-, A2- tai A-luokan ajokortin moottoripyörän koosta riippuen. Sen hankkimista varten tarvitset seuraavat asiakirjat:

Ajokorttilupa

Tarvitset voimassa olevan ajokorttiluvan ennen kuin voit ilmoittautua kuljettajantutkintoon.

Kuljettajantutkintoon tarvittavat asiakirjat

Teoriakokeeseen tarvittavat asiakirjat

  • Todistus 4 tunnin Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS) (Ulkoinen linkki), jos hankit ajokorttia ensimmäistä kertaa.
  • Virallisen huoltajasi suostumus, jos olet alle 18-vuotias ja olet suorittamassa kevytmoottoripyörän (A1) ajokorttia. Huoltajan tiedot tarkistetaan teoriakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä väestötietojärjestelmästä.
  • Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.

Lisäksi ajokorttilupa pitää olla haettuna ja sen tulee olla voimassa. Ajokorttiluvan tiedot tarkistetaan järjestelmästä.

Ajokokeeseen tarvittavat asiakirjat

  • Alkuperäinen, paperinen opetus- ja tutkintotodistus (E100) (Ulkoinen linkki). Saat lomakkeen autokoulustasi tai opetuslupaopettajalta. Ajokoetta varten todistukseen on täytetty kaikki tiedot.
  • Kuvallinen, voimassa oleva henkilötodistus, esimerkiksi passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti.
  • Voimassa oleva ajokorttilupa .

Hoida asiat Ajovarmassa

Ajovarma on Traficomin palveluntuottaja, jonka palvelupisteissä hoituvat kaikki ajokortin hankintaan liittyvät hakemus- ja lupa-asiat. Katso, missä on lähin Ajovarman palvelupisteesi (Ulkoinen linkki) ja varaa aika (Ulkoinen linkki) asiakirjojen hankkimista varten. Etukäteen varattu aika ajokortti- ja lupapalveluihin säästää aikaasi.

Traficomin valtakunnallisen asiakaspalvelun yhteystiedot:

Asiakaspalvelu (Ulkoinen linkki)

Päivitetty