Förstasidan: Ajokortti-info
Förstasidan: Ajokortti-info
Meny

Rekordantal körkort för personbil, särskilt i huvudstadsregionen

På grund av den exceptionellt stora efterfrågan är det stockning i köerna för körprov. Den som tänkt ta körkort under sommaren bör så snart som möjligt boka tid till körprov.

Avsevärt fler körkort för personbil har avlagts i år jämfört med tidigare år. Särskilt stor har ökningen varit i huvudstadsregionen, där antalet körprov med personbil har ökat med över 40 procent från tidigare år.

Våren och sommaren är vanligtvis de brådaste tiderna för körprov, eftersom det utöver för personbil även avläggs många körprov för moped och motorcykel.

”Vi har tillsammans med vår serviceleverantör Ajovarma försökt finna lösningar som ska verka så omgående som möjligt för att lätta på kötrycket. Det lönar sig att vara ute i god tid med sin bokning så att körkortet inte försenas onödigt mycket”, säger Max Fogdell, direktör för servicehelheten.

”I mån av möjlighet försöker vi genom specialarrangemang öka antalet tider för körprov, till exempel genom övertidsarbete eller personalförflyttningar mellan serviceställena så att kön förkortas. Ökningen i antalet B-körprov förklaras delvis av de relativt långa kötiderna. Även coronapandemin har inneburit utmaningar för köbildningen”, säger Hannu Pellikka, VD för Ajovarma.

Tillsammans med Ajovarma gör vi allt vad vi kan för att kötiden till prov ska vara rimlig. Vi tackar alla våra kunder och samarbetspartner för er förståelse.

Ytterligare information

Traficom, Max Fogdell, chef max.fogdell@traficom.fi, tfn 029 534 5357

Ajovarma, Hannu Pellikka, VD, hannu.pellikka@ajovarma.fi, tfn 045 632 2022