Förstasidan: Ajokortti-info
Förstasidan: Ajokortti-info
Meny
Riksdagen behandlar förslaget om att slopa åldersdispens. I framtiden skulle varje 17-åring med vårdnadshavarens samtycke kunna få körkort för personbil. Överväg därför noggrant huruvida det lönar ...
På grund av den exceptionellt stora efterfrågan är det stockning i köerna för körprov. Den som tänkt ta körkort under sommaren bör så snart som möjligt boka tid till körprov.
Transport- och kommunikationsverket Traficoms webbplats Ajokortti-info.fi är förnyad. Webbplatsen har fått en ny layout och struktur. Nu är det allt enklare att hitta information om körkort och om ...
Lättnader i att förnya körkort fortsätter. Körkortets giltighet fortsätter automatiskt med 7 månader om körkortet upphör att gälla 1.2–31.8.2020. Om du kan, förnya ditt körkort dock normalt.

Skaffa körkort

Nainen ja liikenneopettaja istuvat autossa
Tänker du skaffa ett körkort som berättigar dig till att framföra moped, motorcykel eller personbil? Du är på rätt plats - klicka här för att fortsätta!

Ändringar till körkortet

Nainen autossa, ikkuna auki ja ajokortti kädessä
Har du förlorat ditt körkort eller vill du eventuellt höja din körkortskategori? Du är på rätt plats - klicka här för att fortsätta!

Grundkunskaper om körkort

Söker du information till exempel om vilka fordon du får köra med vilket körkort eller är det fritt att köra överallt med ett finländskt körkort? Du är på rätt plats - klicka här för att fortsätta!